Cycling Team Thielmans

• Ontdek ons verhaal

Wielerteam Thielemans & Co werd boven de doopvont gehouden in 2002. Voortrekker bij de opstart was Gert Bijl.

Samen met enkele medewerkers, waaronder Jean-Pierre Lauwers en Marc Cauwenbergh mecanicien en ploegleider)

werd de hand uitgereikt naar  streekrenners en enkele renners met gevestigde waarde, allen actief bij de elite zonder

contract en beloften. Voornaamste doelstelling was de zichtbaarheid van de sponsors in regionale wedstrijden, aangevuld

et een aantal interclubs en de Ronde van Vlaams-Brabant. Net als bij iedere club ging dit gepaard met hoogtepunten en

dieptepunten. Maar telkens opnieuw werd er een nieuw seizoen aangevat. Renners verdwenen en nieuwe renners

kwamen erbij.

Toentertijd hadden we nog een kern van 25 manschappen. Hoofdsponsor Thielemans (Kristof van Doorslaer)

bleef tot op heden altijd op post.  De renners kregen jaarlijk een gloednieuw wielerpakket, dewelke wij bij gerenommeerd

wielerkledij-fabrikant Vermaard Sport bestelden. Het kailiteitsniveau verbeterde jaar na jaar en op dit moment beschikken de

renners over topniveau kledij. Eind 2012, begin 2013, besliste Get Bijl echter, om zijn activiteiten stop te zetten, vooral wegens tijdsgebrek.

Hij had ondertussen een bloeiende zaak opgestart, samen met zijn vrouw Patty, ‘Tapas Bar Havana Club in Merchtem-Brussegem.

Hij kwam toen bij de familie Mannaert terecht, elke hij kende door hun organisaties van wielerwedstrijden met WC De Reedijk.

Hij stelde de vraag of wij onze schouders wilden zetten onder een nieuwe opstart van wielerteam Thielemans. Aangezien we

toch enige kennis hadden van het wielermilieu, hebben we in samenspraak met Kristof van Doorslaer beslist om verder te gaan.

De beginfase ging echter met horten en stoten, belangrijke renners verdwenen uit de kern en we moesten het voornamelijk doen

met beloften, aangevuld met enkele anciens. Ondanks de felle en vaak snoeiharde kritiek, zijn we steeds blijven geloven in de toekomst van de club.

We gingen op zoek naar bijkomende sponsors, co-sponsors en ook de lokale handelaars in Merchtem en omstreken

kregen geloof in onze visie. Traag maar gestaag bouwden we verder; Daar we steeds renners aanwierven op basis van een premiestelsel,

moesten we financieel een heropwaardering bekomen. Hierdoor konden we renners aanspreken van een hoger niveau en die eerste

stap werd gezet met een contract voor Kristof Dhollander uit Stekene. Met de komst en de resultaten van Kristof kregen we ook de kans

om nieuwe renners aan te trekken. Blijkbaar was wielerteam Thielemans, niet meer het zogenaamde “kleine ploegje”.Met dekprestaties kwam er een

opwaardering en we durfden het aan om de sterkere lichting aan te spreken. In al die jaren is ondertussen gebleken,

dat men snel tot een akkoord kan komen, als we van bij de start eerlijk en oprecht spreken over onze mogelijkheden. Na Kristof,

kwam Niels Vandyck Hij zou onze rangen versterken, terwijl iedereen dacht dat het hier ging om “fake news”. Hij verkoos

ons team uit een aanbod van 14 andere ploegen.En wat een intrede deed die man op sportief vlak. Hij schitterende in de regionale wedstrijden

met winst te Merchtem, Londerzeel edm. we kregen de naam als dominante streekploeg in de regio.Meer en meer werd er over de ploeg

in positieve zin gesproken.Ondertussen was de naam ook veranderd in Wielerteam Thielemans-De Hauwere vzw.

In 2019 tijdens de zomerperiode namen we ook contact op met Glenn Debruyne, later gevolgd door Rutger Wouters.

Ook hier geloofde niemand dat deze renners onze ploeg zouden versterking. Tijdens de persvoorstelling straalden de gezichten

van onze sponsors Kristof van Doorslaer,, Koen de Hauwere (bouwbedrijf de Hauwere) Tom Heyvaert (zanderij) Nik de Smedt (HVac)

en Jochen Dewachter (fietsen Dewachter), toen de renners hun ambities uitspraken incl Glenn en Rutger.

Bij de seizoensstart bleken deze ambities gewettigd met een eerste en derde plaats door Glenn Debruyne, een tweede plaats Rutger Wouters

en een achtste plaats Niels Vandyck. Het COVID19 virus besliste echter over de stopzetting van alle wedstrijden en inmiddels is het nog steeds

afwachten naar een heropstart.

Palmares seizoen 2022

Rutger Wouters sprint naar nieuwe zege te Meer

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Mar 2022 - 17:02

Met 128 elite 2 en U23 verschenen ze aan de start zondag in het Antwerpse Meer. Al vrij snel tijdens de wedstrijd kozen 9 renners om er vandoor. Op een kleine 40 km van het einde besloot de latere winnaar Rutger Wouters om samen met 3 andere de oversteek te maken van het peloton naar de leidersgroep.  Met 13 renners werd er uiteindelijk gesprint waar de Limburgs kampioen zich opnieuw de snelste toonden.

Rutger Wouters wint 8e memorial Jos Huysmans in Beerzel/Putte 26 maart 2022

De 8e memorial Jos Huysmans in Beerzel/Putte werd zaterdag gewonnen door Limburgs kampioen Rutger Wouters. Na een huzarenstukje kon hij solo naar de kopgroep rijden en zo enkele rondes voor het einde aansluiten. Met deze kopgroep ging men naar de finale. Hij won de sprint voor Nils Muyshondt en Tristan Scherpenbergh.

artikel: cyclingsite

Podium Budingen-Zoutleew 20 maart 2022

1. Rutger Wouters (Wielerteam Thielemans-Dehauwere)

2. Stef Rogier (RB Zelfbouw UCT)

3. Guillaume Seye (Team Metalced)

Proficiat Rutger met je overwinning.  Ook proficiat aan ploegmaat Niels Van Dyck met zijn 6de plaats.

WIELRENNEN ELITE ZONDER CONTRACTVorig jaar was Niels Vandyck (31) actief in de Ronde van Burkina Faso. De eerste ervaring met het Afrikaanse continent moet een meevaller zijn geweest, want nu maakt de eliterenner zonder contract van Thielemans & Co zich op om te starten in de Ronde van Benin. Die rittenwedstrijd gaat van start op 2 mei en eindigt zes dagen later.

Erik Vandeweyer 16-03-22, 08:55

19-02-2022 Pommeroeul

Hij twijfelde of hij al dan niet zou koersen vandaag, uiteindelijk trok Niels toch naar Pommeroeul.

80 km. en een 100 tal renners aan de start die allen uitkeken naar het nieuwe seizoen.

Na enkele kilometers van de 8 ronden van 10 km. die moesten worden afgelegd trokken vier renners in de aanval daarbij Niels, de voorsprong ging meteen de hoogte in.

Mede door de sterke wind en de samenwerking van de vier vooraan werd de voorsprong groter.

Na twee en halve ronden versnelden De Decker en Niels, voor de andere twee ging het toen al te snel, en de rest van de wedstrijd werd dus in duo afgelegd.

Met een max. voorsprong van 1'30" werd er gespurt met twee, Bjorn De Decker was net iets sneller dan Niels die mooi 2e werd.

12-02-2022 Dordrecht

💐#1

Met een 60 tal stonden de renners aan de start in het Nederlandse Dordrecht, waar 1u30 + 3 ronden koers op het programma stond.

Een eerste test richting het nieuwe seizoen, en daar viel niet over te klagen.

Met acht renners waaronder Niels geraakten ze iets voorbij half koers voorop, wanneer zes renners in de achtervolging trokken en begonnen te naderen trok Niels er alleen vandoor, met nog een 15 tal kilometer te gaan reed hij een max. voorsprong van 36 sec. bijeen en mocht het zegegebaar maken.